Thomas De Gendt op een zucht van goud... na autorit van 12 (!) uur: "Niet verschieten als ik zondag als een slappe vod presteer"

Redactie
| 21 reacties
Thomas De Gendt op een zucht van goud... na autorit van 12 (!) uur: "Niet verschieten als ik zondag als een slappe vod presteer"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

2,5 seconden: zo dicht kwam Thomas De Gendt bij ploegmaat Victor Campenaerts op het BK tijdrijden van donderdag. De Gendt miste het goud op een haar na én dat terwijl hij een dag eerder nog 12 uur in de auto zat.

De Gendt was op hoogtestage aan de Stelvio en kwam woensdagavond pas terug aan in België. "Tja, qua voorbereiding valt dat mee: op de Duitse snelwegen kon ik ook mooi mijn lijn houden en de bochten goed inschatten", lachte De Gendt na afloop in Het Nieuwsblad. "Mijn benen denken wellicht nog dat ik op hoogtestage ben en hebben niet door dat ik terug in België vertoef."

Wegrit én Tour

"Die eerste dag valt vaak mee, maar je moet niet verschieten als ik zondag in de wegrit in Binche presteer als een slappe vod. Alles staat in het teken van de Tour, daar wil ik schitteren. Maar ik besliste om vandaag toch te starten, ondanks de zware stage en autorit. Want zo was ik verplicht om een uur lang alles te geven."

Een opsteker voor De Gendt, die zo met Lotto Soudal plaatsen één en twee veroverde. "Dit was hier de beste manier om te trainen in het tijdrijden. Ik was al blij geweest met een plaats in de top tien. Al is het wel zuur dat ik verlies met 2,5 seconden natuurlijk", besluit hij. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties