Wat met de interesse in Caleb Ewan en Greg Van Avermaet? Marc Sergeant reageert

Redactie
| 1 reacties
Wat met de interesse in Caleb Ewan en Greg Van Avermaet? Marc Sergeant reageert

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Tour komt eraan en dat betekent dat ook de transfers in de wielerwereld loskomen. Lotto Soudal zou dicht bij Caleb Ewan staan, terwijl ook de jongens van BMC ter sprake komen. Ploegmanager Marc Sergeant reageert.

Donderdag raakte bekend dat sprinter Caleb Ewan niet naar de Tour mag met Mitchelton-Scott. Mogelijk hebben de transfergeruchten daar iets mee te maken. "Of hij een optie is? Dat zou kunnen", laat Sergeant in het midden bij Sporza. "Hij mag van zijn ploeg blijkbaar niet mee naar de Tour. Dat is toch een beetje raar. Dat zou bij ons nooit gebeuren."

Verder is het vooral afwachten door de situatie van BMC, waar Jim Ochowicz nog steeds geen zekerheid heeft voor zijn renners. "De markt is sowieso nog vrij gesloten. Iedereen wacht een beetje op de toekomst van BMC. Blijft die ploeg bestaan of niet? Veel ploegen zitten op nieuws te wachten. Als er een beslissing is, zal er veel circuleren."

"Wij zijn niet de enige die de situatie goed volgen"

Er rijden bij BMC natuurlijk ook enkele landgenoten rond. "Greg Van Avermaet is natuurlijk financieel heel moeilijk haalbaar voor ons, maar er zijn nog andere jongens. Ik denk aan Nathan Van Hooydonck of Loïc Vliegen. Daar zit wel wat talent bij elkaar. Wij zijn niet de enige die de situatie goed volgen", zegt Sergeant. 

"Ik hoop sowieso dat er bij ons budget nog iets bijkomt. Dan zouden we toch iets meer armslag hebben tegenover de andere teams volgend seizoen", hoopt de teammanager. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties