Ondanks favorietenrol Gilbert en Van Avermaet gaat één renner niet uit van winst van concurrent

Ondanks favorietenrol Gilbert en Van Avermaet gaat één renner niet uit van winst van concurrent
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het lijstje renners die zondag mogen hopen op de Belgische titel is best wel utgebreid. Bij één renner zal het aan motivatie alvast niet mankeren en dat is Oliver Naesen. In een pechjaar koester hij de herinneringen aan zijn titel. De Belgisch kampioen is niet van plan om zijn trui af te staan.

Een heel jaar in die Belgische trui rondrijden: er zijn veel renners die daarvan dromen. "Als Belgisch kampioen word je overal in Europa herkend', vertelt de AG2R-coureur bij Sporza. Ik had een dubbel gevoel. Langs de ene kant vond ik het leuk om in die driekleur rond te rijden, aan de andere kant was het sportief een teleurstelling. Bovendien is het echt een pechjaar bij uitstek geweest met tal van valpartijen."

De meesten kijken zondag naar Gilbert en Van Avermaet. Dat zijn toch nog grotere namen en ook zij wachten dit jaar nog op een grote zege. "Ja, maar je kan niet echt zeggen dat de Belgen een minder voorjaar hebben gereden, want we warel overal mee." Het is dus koffiedik kijken wie dit weekend wel kan zegevieren. "Ik hoop dat ik win natuurlijk en van een ander scenario ga ik niet uit', is Naesen duidelijk.

BOVEN OP 700 METER

Het toch wel lastige parcours zal ongetwijfeld zijn effect hebben op de koers. "Het kasseistuk voor de aankomst loopt op en na de finish is het nog twee, drie kilometer omhoog. Na de kasseien kom je boven op 700 meter van de streep. Dan krijg je asvalt voor de wielen, waarop je terug snelheid kan maken voor de sprint."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties