Slechts één team doet zondag beter dan het Lotto Soudal-blok van 17 renners

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Slechts één team doet zondag beter dan het Lotto Soudal-blok van 17 renners
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Lotto Soudal is door de grote aanwezigheid altijd één van de sterkste blokken op een Belgisch kampioenschap. In Binche brengt de ploeg van Marc Sergeant liefst 17 renners aan de start. Slechts één team doet beter.

Lotto Soudal start met 17 renners waaronder enkele favorieten en outsiders zoals Jens Keukeleire, Tiesj Benoot, Jasper De Buyst en Tim Wellens. Alleen Lawrence Naesen is er niet bij. De jongere broer van uittredend Belgisch kampioen Oliver is nog steeds herstellende van klierkoorts. 

Eén ploeg doet beter en brengt liefst 21 renners aan de start: Sport Vlaanderen-Baloise, de ploeg van onder meer Preben Van Hecke, die 3 jaar geleden op het BK in Tervuren het mooiste moment uit zijn carrière kende. 

'Eenzaten'

Quick-Step Floors doet het na het wegvallen van Iljo Keisse met zijn zessen, terwijl er ook enkele bekende eenzaten op het BK zijn. Zo hebben Ben Hermans (Israel Cycling Academy), Laurens De Vreese (Astana,  Jasper Stuyven (Trek-Segafredo) én de talentvolle Jasper Philipsen (Hagens Berman) zondag geen ploegmaats. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties