Voorbeschouwing BK: twee topfavorieten die allebei iets goed te maken hebben na voorjaar

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 25 reacties
Voorbeschouwing BK: twee topfavorieten die allebei iets goed te maken hebben na voorjaar

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Tussen alle voetbalgekte door wordt komende zondag in het Waalse Binche ook het Belgisch kampioenschap op de weg gereden. Wielerkrant.be blikt vooruit en zet alle favorieten op een rijtje.

Het parcours van het BK is zeker niet voor doetjes. De renners moeten 13 rondjes rijden in en rond Binche, goed voor in totaal 223,6 kilometer. Bovendien is de aankomst op de Rue de la Pépinière een strook bergop mét kasseien. Echt iets voor de mannen van het Vlaamse voorjaar?

Greg-Phil

Greg Van Avermaet en Philippe Gilbert zijn dan ook onze grote favorieten voor winst. Van Avermaet kon zich nog nooit tot Belgisch kampioen kronen, toch altijd mooi meegenomen op de erelijst. Bovendien heeft de BMC-renner iets goed te maken na zijn voorjaar. En de Waaslander kan zich in de kijker spelen van andere teams, met in het achterhoofd dat zijn toekomst bij BMC hoogst onzeker is.

Gilbert kende met Quick-Step Floors een straf voorjaar, maar zijn huzarenstukje van vorig jaar met winst in de Gold Race en 'Vlaanderens Mooiste' kon hij niet herhalen. Gilbert gaat op zoek naar zijn derde tricolore en kan zo even goed doen 'good old' Stijn Devolder en Rik Van Steenbergen. Enkel zijn huidige ploegleider Tom Steels doet nog beter met vier nationale kampioenentruien. 

Outsiders

Heel wat outsiders voor winst en het podium indien de ogen volledig op 'Phil' en 'Greg' zijn gericht. Zo is de snelle Jasper Stuyven klaar voor de Tour, ook Yves Lampaert kwam sterk uit de Ronde van Zwitserland. De West-Vlaamse hardrijder heeft ook dit jaar opnieuw een stap vooruit gezet en is bovendien nog snel aan de meet. 

Lotto Soudal heeft - zoals altijd - enkele speerpunten op het BK én een groot blok aan de start. Al is het wel afwachten hoe het met de conditie van Tim Wellens is. Na een erg druk seizoen tot dusver was het in Zwitserland op bij de Limburger. Benoot is net terug van een hoogtestage en wil daarvan de vruchten plukken in de Tour, terwijl Jens Keukeleire ook zeker kans op het podium maakt. 

Wat kan Wout Van Aert in Binche? De Elfstedenronde beloofde veel goeds, maar het BK is natuurlijk andere koek. En ook Oliver Naesen - de uittredende kampioen - wordt een naam om in de gaten te houden op dit parcours. Een tweede titel behoort zeker tot de mogelijkheden voor 'Oli'. 

De topfavorieten van Wielerkrant.be voor het BK:

**** Greg Van Avermaet
*** Philippe Gilbert - Jasper Stuyven
** Oliver Naesen - Jens Keukeleire - Yves Lampaert
* Wout Van Aert - Tiesj Benoot - Tim Wellens - Sep Vanmarcke

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties