Belgische tricolore is voor Quick-Step, maar Philippe Gilbert baalt: "Dit is een grote ontgoocheling"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 23 reacties
Belgische tricolore is voor Quick-Step, maar Philippe Gilbert baalt: "Dit is een grote ontgoocheling"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Quick-Step Floors domineerde het BK met een eerste en tweede plek. Uiteraard was Philippe Gilbert blij met de zege voor ploegmaat Yves Lampaert, maar 'Phil' was ook bijzonder ontgoocheld voor zichzelf.

Gilbert kon zijn derde tricolore veroveren, maar Lampaert sprong op het juiste moment weg en pakte de titel. "Dit is een grote ontgoocheling, want ik was niet gekomen voor de tweede plaats", bekende Gilbert na afloop bij Sporza. "Ik moet onthouden dat de trui in de ploeg komt en dat is positief. Maar ik herhaal het: dit is een grote persoonlijke ontgoocheling."

Wachten

Lampaert en Gilbert speelden het perfect uit in de finale. "In andere koersen met een gelijkaardige situatie heb ik vaak als eerste aangevallen. Dat was vaak de slechte keuze. Ik wilde deze keer wachten, maar Lampaert vertrok en Stuyven reageerde niet. Zo is het nu eenmaal", aldus de Waal.

Natuurlijk was Gilbert ook tevreden voor zijn ploegmaat, maar de ontgoocheling overheerste. "Ik ben tevreden voor Yves. Hij is een mooie kampioen en verdient die trui. Maar ik was gekomen voor de overwinning", herhaalt hij nog eens. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties