Kersverse Belgische kampioene: "Een drukke periode, aangezien ik vol in de examens zit"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 7 reacties
Kersverse Belgische kampioene: "Een drukke periode, aangezien ik vol in de examens zit"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Belgische titel bij de vrouwen ging toch een beetje verrassend naar Annelies Dom (Lotto Soudal). De 32-jarige renster kende wel enkele drukke weken omdat ze opnieuw aan het studeren is.

"Het was ons plan om niet enkel de kaart van Lotte Kopecky te trekken omdat we wisten dat zij geviseerd zou worden", aldus Dom na afloop bij haar team. "In de diepe finale sloot een trio met Valerie Demey voorin aan. Op dat moment vreesde ik dat er naar ons zou gekeken worden en daarom reed ik weg met Sofie De Vuyst. Zo werd de kopgroep opnieuw uitgedund tot vier rensters, want enkel Sanne Cant en Valerie keerden terug."

De Vuyst probeerde het daarna, zonder veel succes. "Ik wist dat Sofie De Vuyst op de laatste hellende strook vlak voor de finish zou proberen wegspringen. Zij geraakte echter niet weg en van dat groepje van vier was ik de snelste. Sanne zette de sprint vroeg in en dat was ideaal voor mij. Ik ging Sanne voorbij en won de sprint."

Studeren

Voor de 32-jarige Dom is dit een geweldige zege. "Het is een hele eer en een fantastisch gevoel om Belgisch kampioene te worden. Het is voor mij een hele drukke periode geweest, aangezien ik opnieuw ben beginnen studeren en volop in de examens zit."

"Vorige donderdag op het BK tijdrijden voelde ik me heel slecht omdat ik niet veel had geslapen omwille van de blok. Ik wist niet of ik vandaag voldoende paraat zou zijn. De voorbije dagen heb ik vooral gerust en geslapen om zo fit mogelijk aan de start te verschijnen; met dit geslaagd resultaat", besluit Dom. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties