"Wout Van Aert zal er ongetwijfeld bij zijn in de finale, maar om te winnen heeft hij te weinig koersen op de teller"

Redactie
| 20 reacties
"Wout Van Aert zal er ongetwijfeld bij zijn in de finale, maar om te winnen heeft hij te weinig koersen op de teller"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Op een BK krijgen we regelmatig eens een verrassing uit het veld te zien. Veldritbondscoach Sven Vanthourenhout eindigde zelf twee keer op het podium op het BK op de weg. Hij is dus de juiste man om in te schatten waar enkele crossers kunnen eindigen in Binche.

De meeste veldrijders bereiden zich in deze periode op de weg voor op wat nog komen moet tijdens de winter. "Er zijn er een aantal met serieus wat wedstrijdkilometers in de benen", vertelt Vanthourenhout bij Sporza. "Wie zich dan vooraan gaat tonen, dat zullen we dan wel zien. Wout Van Aert zal er ongetwijfeld bij zijn in de finale, maar om te winnen heeft hij te weinig koersen op de teller. "

"Ook Tim Merlier en Gianni Vermeersch kunnen ver raken. Zij kunnen perfect top 10 rijden op het Belgisch kampioenschap", klinkt het. Al hebben Van Aert, Vermeersch en Merlier geen sterk blok achter hen. "Op het BK is het heel belangrijk dat je de wedstrijdsituatie goed leest. Ik was nooit een hardrijder zoals Van Aert, maar dat koersinzicht, dat had ik wel in me."

"Van Aert, Vermeersch en Merlier, dat zijn mannen die er staan op de weg"

"Op zo’n plaatselijk circuit moet je voortdurend attent zijn, en op de juiste momenten je krachten ontplooien. In dat opzicht schat ik Merlier en Vermeersch wel vrij hoog in."

Het parcours in Binche is allesbehalve vlak. Volgens de bondscoach biedt dat niet per se meer kansen voor de crossers. "Het is wel een parcours waardoor ze zich in de kijker kunnen rijden, maar in de finale van zo’n wedstrijd komt het er enkel op aan welke veldrijder het meeste wegrenner is. En Van Aert, Vermeersch en Merlier, dat zijn mannen die er staan op de weg."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties