Eerlijke Wout Van Aert: "Nog niet voldoende om een rol van betekenis te spelen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 12 reacties
Eerlijke Wout Van Aert: "Nog niet voldoende om een rol van betekenis te spelen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Geen hoofdrol voor Wout Van Aert op het Belgisch kampioenschap. De wereldkampioen veldrijden had enkel de Elfstedenronde in de benen en dat was klaarblijkelijk niet genoeg om mee te strijd voor het podium of meer.

"Kijk, in de Elfstedenronde kan je, zelfs met een gebrek aan koersritme, de schijn wat ophouden", vertelde een eerlijke Van Aert na afloop op zijn website. "Maar op het BK tref je een ander deelnemersveld. En het parcours in Brugge is uiteraard ook niet te vergelijken met deze meer selectieve omloop in Binche. Op de kasseihellinkjes voelde ik me wel oké, hoor. Maar op de stroken vals plat had ik het moeilijk toen de favorieten het tempo de hoogte injaagden."

Van Aert zocht achteraf niet naar excuses. "Het is niet dat we in het peloton verrast werden. De toppers reden in schuifjes weg, dus als de benen goed goed aanvoelden, was er wel een mogelijkheid om mee te glippen. Ik was beter dan een week geleden, maar dus nog niet voldoende om ook hier een rol te spelen. Zoals ik vooraf al aangaf, dit kampioenschap komt best ongelegen in mijn planning."

Sprint voor 13e plek

Om met een positieve noot te eindigen: Van Aert won de sprint voor de 13e plek, voor onder meer Greg Van Avermaet. "Voor wat dat waard is, hé", klinkt het nuchter. "Dit was geen spurt voor de overwinning. Maar ik wilde me - de aard van de finish indachtig - toch een keer testen."

"En dan doet het persoonlijk wel deugd dat ik op dat soort aankomst dat sprintje naar mijn hand zette. Dat ik in na 223 kilometer toch nog wat punch in de benen had om te spurten. Maar dat is puur persoonlijk", besluit Van Aert. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties