Dienende rol voor Sunweb-Belg: "In normale omstandigheden zal ik in deze Tour niet voor mezelf rijden"

Redactie
| 1 reacties
Dienende rol voor Sunweb-Belg: "In normale omstandigheden zal ik in deze Tour niet voor mezelf rijden"
Foto: © photonews

Na zijn Tour van 2016, waar hij zwaar ten val kwam, mag onze landgenoot Edward Theuns ook dit jaar opnieuw van de Tour proeven. Al dat wel in een dienende rol zijn.

Theuns zal dus niet zijn eigen kans kunnen gaan, maar vooral voor de ploeg moeten werken. "Samen met Nikias Arndt zal mijn taak eruit bestaan om in de eerste Tour-week Dumoulin uit de wind en uit de gevarenzone te houden", vertelt Theuns in gesprek met Het Nieuwsblad. "Ik heb dat de voorbije Ronde van Zwitserland ook al gedaan voor Wilco Kelderman en dat ging goed. Ik vond het zelfs plezant."

En ook Michael Matthews krijgt een beschermde status. "In de heuvelritten die op een sprint kunnen eindigen, zal ik proberen voor hem de lead-out te verzorgen", klinkt het. In normale omstandigheden zal ik in deze Tour dus niet voor mezelf rijden, maar in functie van de ploeg. We staan hier met een zeer sterke ploeg aan de start, dus vind ik dat maar normaal dat ik mij wegcijfer voor een hoger doel."

Bergen

De bergen zijn dan weer niet de specialiteit van de Oost-Vlaming. Daar denkt Theuns dus minder van nut te zijn. "Misschien enkel in het begin van de etappe, maar daar zal het allicht ook bij blijven", zegt hij.

"Vorig jaar in de Vuelta trok ik tijdens bergritten vaak in de aanval om dan in het slot nog een of twee kilometer hard tempo te kunnen maken voor Alberto Contador, maar Contador was een aanvallend type, terwijl Dumoulin meer de volgende strategie heeft in de bergen. Hij kan immers tijd goed maken in de tijdrit", besluit Theuns. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties