Alweer een nieuwe grote triomf voor Quick-Step Floors: "Dit was de perfecte lead-out"

Alweer een nieuwe grote triomf voor Quick-Step Floors: "Dit was de perfecte lead-out"
Foto: © photonews

Het is niet toevallig dat Quick-Step Floors de eerste ritwinnaar leverde in de Ronde van Frankrijk. Al het hele jaar stapelen de renners van Patrick Lefevere de successen op en dat lijken ze in de Tour gewoon door te trekken. Yves Lampaert legt uit hoe het allemaal in zijn werk ging.

"Het is niet evident, want de andere ploegen kijken naar ons. We hebben de koers in handen genomen. Tim Declercq heeft superwerk geleverd. We hadden het roadbook bestudeerd. Bij die ronde punten gaat het telkens op een lint. Dit was de perfecte lead-out", blikt Lampaert tevreden terug.

HECTISCHER

In een knotsgekke finale kwam het tot tal van van koersincidenten. Lampaert denkt te weten hoe het zover is kunnen komen. "Iedereen zit nog fris in de finale. Het is normaal dat het dan hectischer is. Iedereen vecht voor zijn plaats. We zijn ook nog door vele kleine dorpjes gereden. Als je niet goed oplet, kun je zo op de borduur rijden."

Ritwinnaar Gaviria is de eerste gele trui in deze Tour. Neemt de Belgisch kampioen die binnenkort over. "Dat zou geweldig zijn, maar ik heb al zo'n mooie trui aan. Moet ik daar nog een gele over trekken? Ik weet het niet. We gaan proberen de gele trui zeker te houden tot aan de kasseirit."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties