Geel voor Greg geeft ons land meer uitstraling volgens onze huisanalist Patrick Evenepoel

Geel voor Greg geeft ons land meer uitstraling volgens onze huisanalist Patrick Evenepoel
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

België boven in de Ronde van Frankrijk. Greg Van Avermaet staat helemaal bovenaan het algemene klassement. Een nieuwe straffe stoot in wat een dijk van een zomer lijkt te worden voor de Belgische sport. Tot tevredenheid van onze huisanalist Patrick Evenepoel, vader van junior Remco Evenepoel.

Patrick Evenepoel is ervan overtuigd dat Van Avermaet in uitstekende vorm verkeert. "Ik had in de Ronde van Zwitserland al gezien dat Greg zeer sterk reed", vertelt de ex-wielrenner aan Wielerkrant. "Daar plukt hij nu de vruchten van. Een ploegentijdrit liegt niet. Als je daarin uw steentje kunt bijdragen, ben je goed. Ik heb gezien dat ze bij Quick-Step met vijf renners overbleven. Daar is dus ook hard gereden."

Ook voor ons land is de triomf van Van Avermaet een goede zaak. "Het is fantastisch. Het ging tussen Phil (Gilbert) en Greg en het is dus Greg geworden. En dat een dag voor de halve finale in het voetbal. De Belgische sport staat op het hoogte schavotje. Nafi Thiam bereikt ook stilaan haar top met het oog op het EK atletiek. En nu nog eens Greg in het geel. Dat is mooi voor België."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties