Rebel, fan van huidig concurrent en echte winnaar: het verhaal van de topper van Quick-Step

Rebel, fan van huidig concurrent en echte winnaar: het verhaal van de topper van Quick-Step

Bij Quick-Step Floors hebben ze heel wat ervaring in het begeleiden van toprenners. Wel is het zo dat deze klasbakken dikwijls van in hun jeugd een lange weg afgelegd hebben om daar te geraken. Wie zeker ook zo iemand is, is Fernando Gaviria. Zijn familieleden geven meer duiding.

Zijn vader José komt aan het woord in HLN. Hij heeft Fernando tot de renner gemaakt die hij nu is en dat is begonnen op de piste. "Ik vond het belangrijk dat Fernando op de piste leerde rijden. Je traint er andere zaken dan op de weg. Ik wilde dat hij een complete renner was."

GESLAGEN MET FIETSBAND

Ooit kwam het wel eens tot een stevig conflict tussen vader en zoon. "Ik ben altijd veeleisend geweest. Op een dag was hij echt vervelend tegen me tijdens training. Ik zei: 'Fernando, doe de dingen zoals het hoort.' Maar hij rebelleerde. Dan heb ik hem met een fietsband geslagen", doet José het verhaal. "Ik verdiende het. Die dag heb ik dingen tegen mijn vader gezegd die niet horen", vertelde Fernando daar later zelf over.

Ook grappig: de Colobmiaan was als kind fan van Cav. Gaviria klopte hem voor het eerst in San Luis. "Na zijn eerste nederlaag dacht Cavendish nog dat het toeval was", aldus José. "Na de tweede nederlaag boog hij het hooofd. 'Die gaat me nog kloppen.' Hij wist het." Fernando's zus Juliana herinnert zich hoe de liefde voor de fiets ontstond bij haar broer. "Hij was acht jaar of zo. We zaten voor tv en hij zag de Tour. 'Dat ga ik later ook doen', zei hij."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties