Patrick Evenepoel, vader van Remco, looft sterk Belgisch team en hoopt op geluk voor sprinters

Patrick Evenepoel, vader van Remco, looft sterk Belgisch team en hoopt op geluk voor sprinters
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De verwachting is dat we ons vandaag in de Tour weer kunnen opmaken voor een massasprint. Het is dus weer bang afwachten of er weer geen valpartijen voor sommigen roet in het eten gaan gooien. Onze huisanalist Patrick Evenepoel hoopt dat de sprinters deze keer eens het geluk aan hun zijde hebben.

Als er één ploeg is die de laatste kilometers echt kan domineren, is het wel Quick-Step. Dat heeft ook Patrick Evenepoel in het snuitje. "In de eerste rit legden Jungels en Lampaert het tempo zo hoog dat er niemand meer over geraakte. Het kleinste detail dat misloopt, kan nochtans grote gevolgen hebben. Quick-Step heeft dat werk toen volledig goed afgewerkt", zag Evenepoel.

HEKSENKETEL

Eerste voorwaarde om vanavond kans te maken op de ritzege is natuurlijk om recht te blijven. "Je moet geluk hebben. Als iemand uw wiel raakt, kan je zo op de grond liggen. Dat kan in een fractie van een seconde gebeurd zijn en dan kan je er niets aan doen. Of er gaat iemand voor u tegen de grond en dan val je erover. Dan mag uw ploeg nog zo hard gewerkt hebben. Zulke sprints zijn een heksenketel."

Vooral tijdens de tweede rit had een valpartij al invloed op de uitslag. "Daaraan zie je dat het aan kleine details kan liggen. Weg was de gele trui en de kans op ritwinst voor Gaviria. Wel opvallend dat Sagen er weer niet bij was. Het is raar of zelden dat hij betrokken is bij een valpartij. Het is raar dat hij er nooit bij ligt", stelt Evenepoel vast.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties