Wielrennen

Dé verklaring waarom Greg Van Avermaet al snel zijn winstkansen in rook zag opgaan

Dé verklaring waarom Greg Van Avermaet al snel zijn winstkansen in rook zag opgaan

Greg Van Avermaet blijft nog een dagje langer in het geel rondrijden. De BMC-renner had zijn zinnen nochtans op de vijfde etappe gezet, maar kwam niet verder dan een 7e plek in de sprint. Daar had Van Avermaet wel een verklaring voor.

Van Avermaet kwam al veel te vroeg op kop en zag zo zijn winstkansen in rook opgaan. "Ik dacht eigenlijk dat de finish dichter lag", vertelde Van Avermaet achteraf in gesprek met Sporza. "Er was mij gebrieft dat ik op 350 meter zat, maar het was maar 250 meter. Dat was te ver om het tegen die mannen vol te houden."

"Ik had ook al een inspanning gedaan om Gilbert te gaan halen, maar daarna viel het stil en het was moeilijk om mij opnieuw te lanceren. Die sprint om die bonificatiesecondes heeft me niet veel energie gekost. Het was een goedkope manier om er 2 te sprokkelen en voor die seconde extra wou ik nu ook niet diep gaan tegen Alaphilippe."

Geel

Van Avermaet ziet wel heel wat concurrenten naderen in de strijd om het geel. "Morgen zit er misschien wel iets in voor Richie", aldus de BMC-renner. "En voor mij ook, ja. Maar ik ben al tevreden met 3 dagen geel."

Reacties 13 reacties

Gerelateerd nieuws