Wielrennen

Frustratie bij Quick-Step Floors: "De volgende dagen twee keer nadenken of we wel op kop zullen rijden"

Frustratie bij Quick-Step Floors: "De volgende dagen twee keer nadenken of we wel op kop zullen rijden"

Quick-Step Floors moest het dinsdag in de achtervolging op de vier vluchters praktisch alleen zien te rooien. Ploegleider Wilfried Peeters, die nota bene zijn 54e verjaardag vierde, geeft alvast een duidelijk signaal aan de andere ploegen.

Op zijn 54e verjaardag zag 'Fitte' met Fernando Gaviria dus een renner van zijn ploeg winnen. "Een mooi cadeau? We hebben het zeker niet cadeau gekregen", aldus de ploegleider van Quick-Step Floors in Het Nieuwsblad.

"De jongens hebben er allemaal ontzettend hard voor gewerkt. Ik heb de indruk dat veel andere sprintploegen niet willen winnen en liever hebben dat de vlucht voorop blijft. Als ze vandaag voorop gebleven waren, had ik er niet mee ingezeten."

"Wij hebben de verantwoordelijkheid wel genomen en wij winnen verdiend"

Maar dankzij een knap staaltje teamwerk werden Guillaume Van Keirsbulck en co toch nog gegrepen in de slotfase. "En dan hebben we de rest toch nog mooi lik op stuk kunnen geven. Lotto Soudal heeft in het begin nog wat geholpen, maar nadien ook niet meer. Wij hebben de verantwoordelijkheid wel genomen en wij winnen verdiend."

"We hebben nu twee zeges. We zullen de volgende dagen eens twee keer nadenken of we wel op kop zullen rijden. De andere sprintploegen hebben nog niks. Wij hebben niks meer te verliezen", is Peeters duidelijk. 

Reacties 11 reacties

Gerelateerd nieuws