Wielrennen

Klassieke renners ruiken hun kans in vijfde Tour-rit: "Winnen in het geel zou een droom zijn"

Klassieke renners ruiken hun kans in vijfde Tour-rit: "Winnen in het geel zou een droom zijn"

De vijfde etappe tussen Lorient en Quimper is geen voer voor de sprinters, wel iets voor de mannen van het voorjaar. Leider Greg Van Avermaet heeft dan ook zijn zinnen gezet op deze rit.

"Het wordt een lastige etappe, iedereen zal weer nerveus zijn", liet Van Avermaet bij Sporza weten voor de start. "Het is nooit anders in de Tour. Als ik er veilig doorheen kan geraken, maak ik een kans om te winnen. De aankomst moet mij liggen. Winnen in het geel zou een droom zijn. Dit is de eerste etappe die ik heb aangestipt."

Mini 'La Doyenne'

Zelf spreekt ASO over een soort mini Luik-Bastenaken-Luik. Anders renners spreken dan weer over een zware Ronde van Vlaanderen. "We zullen er dan maar een Amstel van maken", aldus de BMC-renner. "Ik denk dat er sowieso verschillen zullen zijn. Het verschil zal achteraan gemaakt worden door valpartijen. Op zulke smalle wegen zal er altijd iets gebeuren. Het wordt zaak om vooraan te zitten."

Zeker de finale is iets voor een type zoals Van Avermaet. "De slotkilometer is lichtjes oplopend, al vlakt het uit naar het einde toe. Dat moet mij wel liggen. Dan moet ik alleen de benen nog laten spreken", besluit de gele trui. 

Reacties 0 reacties

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.