Streep ligt 900 meter te ver voor Belgische ritzege: "Dat Cousin de strijdlust krijgt? Het is een Fransman, hé"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 9 reacties
Streep ligt 900 meter te ver voor Belgische ritzege: "Dat Cousin de strijdlust krijgt? Het is een Fransman, hé"
Foto: © photonews

De streep lag dinsdag 900 meter te ver. Anders had ons land met dank aan Guillaume Van Keirsbulck al een ritzege beet in de Tour. Zijn ultieme solo strandde uiteindelijk in het zog van de meet.

"Het was een enorm lastige dag", vertelde Van Keirsbulck achteraf. "Op de klimmetjes was het soms harken. Halfweg koers hadden we meer dan 7 minuten voorsprong op het peloton. Dan hebben we ons met vier wat gespaard in de ontsnapping en de laatste 40 kilometer de gas volledig opengedraaid. We zijn volle bak beginnen koersen en ik had eigenlijk niet verwacht dat ze het gat zo snel zouden dichten."

Alles op alles

Met een ultieme uitval probeerde de West-Vlaming het nog. "Op het eind zette ik alles op alles voor de ritzege. Maar ik viel volledig stil in de laatste 900 meter. In de slotfase zat de wind in het nadeel. Ik probeerde het niet vroeger om het deksel niet op mijn neus te krijgen. Als de finish onder de vod van de laatste kilometer zou gelegen hebben, won ik. Maar dat was jammer genoeg niet het geval."

Al was het dus erg nipt voor de sprintersploegen. "Ik hoop dat het peloton deze inspanningen toch gevoeld zal hebben. Cousin wint de strijdlust? Het is een Fransman hé. Vanavond zullen de Belgen wel winnen", doelde Van Keirsbulck op de halve finale van België tegen Frankrijk op het WK voetbal. Ook daar lukte het dus jammer genoeg niet. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties