Wielrennen

Greg Van Avermaet behoudt zijn gele trui op gevreesde Muur van Bretagne, twee topfavorieten verliezen tijd door pech

Greg Van Avermaet behoudt zijn gele trui op gevreesde Muur van Bretagne, twee topfavorieten verliezen tijd door pech

De zesde Tour-rit met aankomst op de Muur van Bretagne is gewonnen door de Ier Dan Martin. De klimmer van UAE Emirates bleef Pierre Latour en Alejandro Valverde voor. Greg Van Avermaet behoudt zijn gele leiderstrui.

Anthony Turgis (Cofidis), Laurent Pichon (Fortuneo-Samsic), Dion Smith (Wanty-Groupe Gobert), Damien Gaudin en Fabien Grellier (allebei Direct Energie) waren de vluchters van de dag, hun liedje was pas uitgezongen op de eerste beklimming van de Muur van Bretagne. 

Maar het was daarachter dat al vroeg spektakel plaatsvond. Quick-Step Floors had er zin door de wind en reed het peloton aan flarden. Enkele favorieten, waaronder Fuglsang, Quintana en Roglic, geraakten zo achterop. Veel maakte het uiteindelijk niet uit, want alles kwam opnieuw samen.

Pech voor Bardet en Dumoulin

Op enkele kilometers van de streep, wanneer het tempo erg hoog lag, werden twee topfavorieten voor het podium door pech genekt. Eerst reed Tom Dumoulin lek, daarna moest Romain Bardet op de fiets van zijn ploegmaat Tony Gallopin door. Beide klassementsmannen verloren kostbare tijd.

Op de gevreesde Mur-de-Bretagne hield Oss het tempo hoog voor Sagan. Dan Martin zag zijn kans schoon op een kilometer van de streep en reed enkele seconden bij elkaar. Pierre Latour en daarna Alejandro Valverde probeerden het gat nog te dichten, maar kwamen te laat. 

Gele Greg naar dag 4

Van Avermaet behoudt het geel. Hij heeft 3" voorsprong op Geraint Thomas en 5" op zijn ploegmaat Tejay van Garderen. 

Reacties 5 reacties

Gerelateerd nieuws