Ingesteldheid Philippe Gilbert kan op begrip rekenen: "Niet meer dan normaal voor ex-wereldkampioen"

Ingesteldheid Philippe Gilbert kan op begrip rekenen: "Niet meer dan normaal voor ex-wereldkampioen"

Een heel jaar door toont Philippe Gilbert zich al de perfecte ploegmaat. Telkens een belangrijke schakel in het plan om het team de overwinning te bezorgen. Terwijl hij het zelf moest stellen met ereplaatsen. In de Ronde van Frankrijk klopt 'Phil' echter zelf op de deur.

Gilbert brandt van ambitie om het geel te veroveren. In die mate zelfs dat hij in Quimper als eerste aanging. Misschien niet het verstandigste idee, maar Wilfried Peeters toont begrip. "Als je ziet welk voorjaar hij heeft gereden. Altijd kroop er wel eentje voor. Terwijl hij zich steeds bleef plooien naar de ploegtactiek. Dat hij nu wat me-time creëert, is niet meer dan normaal voor een ex-wereldkampioen en winnaar van grote klassiekers."

Vandaag ligt op de Mûr-de-Bretagne een nieuwe kans om zich in de leiderstrui te rijden. "Phil zal het niet cadeau krijgen van BMC, maar als hij in Quimper meedoet voor de zege, kan hij dat daar ook. Gilbert en Alaphilippe hebben elkaar nodig", oordeelt Peeters in HLN. "Ze kunnen niet allebei wachten tot de laatste vijfhonderd meter. Krijgt de één geen vrijheid, dan kan de ander daarvan profiteren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties