Wielrennen

'Trek-Segafredo treedt in 2019 in de voetsporen van Team Sunweb, Lotto Soudal en Mitchelton-Scott'

'Trek-Segafredo treedt in 2019 in de voetsporen van Team Sunweb, Lotto Soudal en Mitchelton-Scott'

Het vrouwenwielrennen krijgt steeds meer aandacht de laatste jaren en dat is ook de WorldTour-teams niet ontgaan. Trek-Segafredo zal volgens Cyclingweekly volgend jaar zo goed als zeker met een vrouwenploeg op de proppen komen.

Het nieuws zou volgens datzelfde Cyclingweekly komende maandag op de eerste rustdag van de Tour bekendgemaakt worden. Enkele mooie namen zouden alvast de overstap maken naar de vrouwenploeg van Trek-Segafredo. Zo zou Elisa Longo Borghini (Wiggle-High5) net als Ellen van Dijk (Sunweb) en Elizabeth Deignan (Boels-Dolmans) volgend seizoen voor de ploeg van Luca Guercilena uitkomen.

Belg aan het roer

De Italiaanse teammanager zal de vrouwenploeg het eerste jaar onder zijn hoede nemen, daarna neemt onze landgenoot Tim Vanderjeugd die taken over. Vanderjeugd was een tijdje terug al 'press officer' voor de Amerikaanse ploeg waar onder meer onze landgenoot Jasper Stuyven voor uitkomt. 

De vrouwelijke variant van Trek-Segafredo zou de naam Trek Factory Racing krijgen. Het wordt bovendien na Lotto Soudal, Mitchelton-Scott, Team Sunweb, Movistar en Groupama-FDJ de zesde WorldTour-ploeg die met een vrouwenploeg uitpakt. 

Reacties 0 reacties

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.