Belgische uitblinker blijft standhouden in Oostenrijk, broer van Nibali viert eerste zege

Belgische uitblinker blijft standhouden in Oostenrijk, broer van Nibali viert eerste zege
Foto: © photonews

Het kan heel goed zijn dat er dit jaar een Belg de Ronde van Oostenrijk wint. Ook in de voorlaatste rit veranderde de leiderstrui niet van schouders. Het ziet er dus goed uit voor Ben Hermans. Antonio Nibali, broer van Vincenzo, vierde op de Sonntagberg zijn eerste profzege.

Met mondjesmaat begaven zich verschillende groepjes in de ontsnapping tijdens de zevende etappe. Dat werd uiteindelijk dan één kopgroep van dertien renners. Leider in het bergklassement Aaron Gate was naar dagelijkse gewoonte opnieuw mee.

NUMERIEKE MEERDERHEID BIJ BAHREIN

Met nog vijftig kilometer te gaan vonden Burger en Morton de aansluiting vanuit de achtergrond. De voorlaatste keer op de Sonntagberg zorgde voor vuurwerk voorin. Pawel Cieslik, Artem Nych, Matej Mohoric en Antonio Nibali waren de sterksten. Die twee laatsten reden allebei voor Bahrein-Merida en konden dus hun numerieke meerderheid uitspelen.

Dat gebeurde met een aanval van Mohoric. Nibali, Cieslik en Nych gingen er wel nog over. Nibali won de sprint en pakte zo de eerste overwinning in zijn profcarrière. Ben Hermans blijft dus aan de leiding. Op de slotdag staat op papier één van de gemakkelijkste etappes op het programma. De eindzege wenkt dus voor onze landgenoot.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties