Wielrennen

Dumoulin vindt het onrechtvaardig: "Er worden vragen gesteld omdat die straf inconsequent gegeven wordt"

Dumoulin vindt het onrechtvaardig: "Er worden vragen gesteld omdat die straf inconsequent gegeven wordt"

Voor de start van de zevende rit in de Tour was de tijdstraf van Tom Dumoulin een veelbesproken onderwerp. Zelf kon de renner uit Nederlands Limburg leven met die straf, alleen vond hij het niet bepaald consequent en rechtvaardig.

Dumoulin was teleurgesteld, maar kon uiteindelijk wel leven met de straf. "Het is balen, maar een terechte straf", vertelde Dumoulin bij Sporza. "Ik vind het alleen niet terecht dat ze alleen aan mij geven en vaak aan de rest niet. Dat voelt onrechtvaardig. Dat ze hem geven: prima. Maar dan moet je hem ook altijd en aan iedereen geven."

Fuglsang en Astana

Dumoulint doelt dus op Fuglsang en Astana, die dezelfde overtreding leken te begaan. "Gisteren was er een situatie dat het bij een andere ploeg niet gebeurde. Dat is een beetje dubbel. En dat maakt het gevoel ook dubbel. Anders hadden we hier gezeten van 'nou, prima, goede straf en klaar'. Maar nu worden er vragen gesteld omdat die straf inconsequent wordt gegeven. Dat is het probleem."

"Hoe dit mijn Tour zal beïnvloeden? Dat kan ik je binnen twee weekjes vertellen", kon er nog een lach vanaf bij Dumoulin. "Er zijn veel concurrenten die al tijd hebben verloren, maar het is gewoon jammer."

Reacties 5 reacties

Gerelateerd nieuws