Er rest Greg Van Avermaet schijnbaar slechts één optie meer

Er rest Greg Van Avermaet schijnbaar slechts één optie meer
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Dat hij nu al enkele dagen in het geel kan rondrijden, zal de onderhandelingspositie van Greg Van Avermaet enkel nog versterken. Toch liggen er blijkbaar niet veel opties meer op tafel. De kans is steeds groter dat Van Avermaet volgend jaar voor Dimension Data gaat rijden.

Enkele mogelijke scenario's mogen al in de vergeethoek geduwd worden. Het project van Marc Biver is met een jaar uitgesteld en de opvolging van BMC door CCC lijkt ook nog niet meteen in kannen en kruiken. Katusha is ook nog een piste, maar daar lijkt Van Avermaet weinig zin in te hebben. Dimension Data ligt dus duidelijk in polepositie.

Doug Ryder, teambaas bij Dimension, is in zijn nopjes. "Zou het niet geweldig zijn? Maar verder geef ik geen commentaar", blijft hij nog wel op de vlakte. "Uiteindelijk zal Van Avermaet moeten accepteren wat er van Dimension Data op tafel komt. Misschien een contract van twee miljoen", zegt een anonieme ploegmanager aan VeloNews.

PLOEGMAAT VAN CAVENDISH?

Het ziet er dus naar uit dat Van Avermaet in 2019 ploegmaat zal worden van Mark Cavendish. Het contract van de Brit bij Dimension Data loopt wel af, maar de ploeg praat met hem over een nieuwe verbintenis.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties