Wielrennen

Greg Van Avermaet houdt onverwachte bonus over aan rit naar Chartres

Greg Van Avermaet houdt onverwachte bonus over aan rit naar Chartres

Zoals verwacht mag Greg Van Avermaet nog een dag langer met de leiderstrui aan door Frankrijk fietsen. De BMC-renner ziet zijn droom van een hele week in het geel dichterbij komen. Sterker nog: hij kon zijn positie ietwat verrassend nog versterken.

Doordat Lotto-Soudal vluchter Pichon tot de orde riep, kon Van Avermaet het maximum aantal bonificatieseconden meepikken. "Geel houden was het doel. Die drie seconden zijn mooi meegenomen", concludeert Van Avermaet. "Er was toch niemand voorop. Ik probeer er dan voor te gaan, zonder veel energie te verspelen."

Het is opvallend hoe attent onze landgenoot blijft koersen. "Het was zaak om geconcentreerd te blijven. We hebben met de ploeg goed vooraan gereden. Deze dag was voor iedereen welgekomen. Ik heb dan nog gewoon meegepsrint om geen seconden te verliezen. Ik heb mij gepositioneerd achter de sprinters en lead-outs. Dat zijn dan nog de veiligste posities."

ROUBAIX DICHTBIJ

De kans wordt steeds groter dat Van Avermaet met geel de rustdag in kan. "Het ziet er mooier en mooier uit. Roubaix komt dichtbij. Morgen wacht er ongeveer een zelfde etappe dan vandaag. Wel net iets korter, dat maakt het misschien wat heviger."

Reacties 5 reacties

Gerelateerd nieuws