Hilaire Van der Schueren bijt van zich af na kritiek: "Wie zijn schuld is dat? Toch niet de onze?"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 10 reacties
Hilaire Van der Schueren bijt van zich af na kritiek: "Wie zijn schuld is dat? Toch niet de onze?"
Foto: © photonews

De afgelopen dagen pakten de renners van Wanty-Groupe Gobert heel wat publiciteit in de ontsnappingen, maar vandaag zullen de renners van Hilaire Van der Schueren zich gedeisd houden. Een statement van de ploegleider voor de kritiek die er heerst?

"Ik denk niet dat we vandaag in de vuurlinie gaan rijden", vertelde Van Der Schueren bij Sporza. De rit is zeer lang en het is zeer warm. We gaan ons gedeisd houden en alles op het einde zetten om te kijken wat we kunnen doen."

Van der Schueren is ook geïrriteerd omdat er commentaar kwam omdat één van zijn renners zich liet uitzakken. "Ik ondervind dat we heel wat kritiek krijgen omdat we vier dagen geleden een punt hebben gepakt op een berg en dat één van mijn renners zich liet uitzakken nadat er al een andere renner, Gogl van Trek-Segafredo, zich had laten uitzakken. Van Gogl hoor ik niks van. Dat vind ik wel erg."

"Ik kan er ook niets aan doen dat de andere ploegen er niet willen bij zijn"

"Het is niet zo gemakkelijk om in een ontsnapping te geraken. Het vergt heel veel energie om al in de neutrale zone vooraan te zitten. Ik vind het jammer dat daar kritiek op komt. Als op de tweede dag een renner van mij nog 140 kilometer met Chavanel moet rijden, dan zeg ik: 'Laat je maar lekker uitzakken, jongen.' De rest doet het ook."

In de Tour is het dus helemaal anders dan in de Giro, waar het vaak lang duurde voor de juiste vlucht tot stand kwam. "Wie zijn schuld is dat? Toch niet de onze? Ik kan er ook niets aan doen dat de andere ploegen er niet willen bij zijn. Publiciteit is precies niet interessant voor andere ploegen", besluit Van der Schueren. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties