Wielrennen

Ook Lotto-renner zit verveeld met verloop van zevende rit: "Saai voor publiek en saai voor ons"

Ook Lotto-renner zit verveeld met verloop van zevende rit:  "Saai voor publiek en saai voor ons"

Gelukkig hebben de wielerliefhebbers de massasprints om zich aan op te trekken, want voorts was het weer één lange geeuw richting finale. De etappe naar Chartres kon niet meteen inspireren. Ook Jelle Vanendert van 'New Lotto Soudal' vond het spijtig.

Het is niet enkel een jammere zaak voor diegenen die op tv naar de koers kijken. "Het is saai voor het publiek en saai voor ons", zegt Vanendert. Aangezien het nog altijd de renners zijn die de koers bepalen, moet die aanpak toch een bepaald nut hebben. "Het hoort erbij om iedereen een beetje moe te krijgen."

Op de sprint zelf had Vanendert niet meteen zicht. "Ik moest de ontsnapping terugnemen. In het peloton was het zo nerveus dat ik bijna niets heb moeten doen. Ik ben op de eerste rijen van het peloton gebleven tot negentig kilometer van de aankomst. Van de lead-out heb ik niets gezien."

IN DE VLUCHT 'VOOR DE GRAP'

Vroeg in de etappe vormde er zich wel heel even een aantrekkelijke kopgroep met liefst vijf Belgen. Helaas was die ontsnapping geen lang leven beschoren. "Ik denk dat het als grap bedoeld was. Plots werd het heel serieus omdat er niemand van LottoNL-Jumbo bij zat en werd er vol achter gereden. Ik snap wel dat ze geen tien man laten rijden met sterke jongens als Lampaert en De Gendt erbij."

Reacties 6 reacties

Gerelateerd nieuws