Wielrennen

Patrick Lefevere: "Sommige journalisten gingen er nogal gemakkelijk van uit dat het al binnen was"

Patrick Lefevere: "Sommige journalisten gingen er nogal gemakkelijk van uit dat het al binnen was"

Voor Quick-Step Floors lijkt het moeilijk om het geel nog in huis te halen, behoudens als er een of andere verrassing uit de bus valt. Patrick Lefevere is blij dat zijn ploeg initiatief nam.

Met Gilbert en Alaphilippe had Quick-Step Floors gisteren twee mannen die in aanmerking kwamen om het geel van Greg Van Avermaet af te pakken. "Natuurlijk droomden we van geel", vertelde Lefevere in HLN. "Maar ik vond dat sommige journalisten er nogal gemakkelijk van uitgingen dat het al binnen was. Alsof we maar te kiezen hadden tussen Gilbert en Alaphilippe."

"Als je het resultaat ziet, kan je alleen zeggen dat anderen sterker waren"

Alaphilippe werd uiteindelijk 4e, Gilbert kwam niet in het stuk voor. "Neen, op een aankomst als de Mûr-de-Bretagne bepalen de benen wat er gebeurt. Als je het resultaat ziet, kan je alleen zeggen dat anderen sterker waren. Ik denk dat het voor Van Avermaet goed uitkwam dat Martin en Latour weg waren."

"Het is niet gelukt, maar we hebben deze rit getoond dat we kl*ten hebben door die waaier te trekken. Het doel was dubbel: klassementsmannen liquideren - ja, wij geloven in Jungels - en de vlucht terugpakken. Als wij geen initiatief hadden genomen, was die kopgroep voorop gebleven", besluit de teammanager. 

Reacties 0 reacties

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.