Emotionele Degenkolb in tranen na straffe stoot: "Iedereen zei dat het na dat ongeluk gedaan was met mij"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 14 reacties
Emotionele Degenkolb in tranen na straffe stoot: "Iedereen zei dat het na dat ongeluk gedaan was met mij"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De emoties werden John Degenkolb te veel na zijn straffe overwinning in de negende etappe van de Tour. De Duitser van Trek-Segafredo droeg zijn zege op aan een overleden vriend.

Degenkolb kwam amper uit zijn woorden na zijn zege. "Puur geluk. Ik joeg al heel lang op deze overwinning", zei een erg emotionele Degenkolb in een eerste reactie voor camera. "Het is heel erg moeilijk om dit gevoel te schrijven."

"Het was een erg harde strijd vandaag. DIt is een overwinning van de ploeg. We hadden het plan om uit de problemen te blijven en dat is goed gelukt. Ongelofelijk. Dit is een erg grote overwinning, het is al heel lang geleden ook."

Degenkolb won voor een overleden vriend. "Ik heb een erg zware periode doorgemaakt. Ik ben zo blij dat ik deze overwinning kan opdragen aan één van mijn beste vrienden die vorige winter overleden is. Dit is een zege voor hem. Iedereen zei me dat het gedaan was met mij. Het was een tragisch accident, hij was een tweede vader voor mij. Er is geen enkele manier om het mooier te maken dan hier in Roubaix", besloot de Duitser. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties