Jury komt met mededeling over sprintincident tussen Gaviria en Greipel

Jury komt met mededeling over sprintincident tussen Gaviria en Greipel

De deklassering van Fernando Gaviria en André Greipel was voer voor discussie na afloop van de achtste Touretappe. De UCI-jury kwam nadien met een verklaring voor die beslissing. Al werden we er niet meteen wijzer van.

Greipel en Gaviria waren oorspronkelijk tweede en derde in de rituitslag achter Groenewegen, maar onderweg was er wel één en ander gebeurd. Greipel deed langs de kant de deur dicht en kreeg nadien een kopstoot van Gaviria in zijn zij.

Nadat beide renners naar de laatste plaatsen in het peloton werden verwezen, stond de UCI-jury de pers te woord. Al was het vooral de bedoeling om iets te zeggen zonder zo weinig mogelijk te vertellen. "We hebben de beelden grondig bekeken en op basis daarvan worden beide renners gediskwalificeerd. Volgens de laatste richtlijnen mogen we daar niet verder over uitweiden".

KOPSTOOT RICHTING ARNDT

Vooral in het geval van Greipel is er wel iets in te brengen tegen zijn diskwalificatie. Meer dan een beetje de deur dichtdoen deed hij eigenlijk niet in zijn duel met Gaviria. Maar: eerder in de sprint deelde Greipel zelf wel een kopstoot uit richting Niklas Arndt om positie te houden. "We hebben de beslissing genomen op basis van de beelden van de laatste kilometer", laat de jury nog weten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties