Christopher Froome na de eerste negen dagen: "Ik ben optimistisch"

Christopher Froome na de eerste negen dagen: "Ik ben optimistisch"
Foto: © photonews

De eerste rustdag is de ideale gelegenheid om te peilen naar de mening van de favoriet op de Tourzege, Christopher Froome. Ondanks een valse start lijkt hij het eerste deel van deze grote ronde goed doorgekomen. Al komt er misschien nog concurrentie uit de eigen ploeg.

Volgens sommigen kan een sterke Geraint Thomas Froome misschien wel bedreigen. "Het is fantastisch dat we een beetje kunnen spelen. Movistar is daar met drie kopmannen. Voor één klassementsman is het moeilijk om het tegen die drie op te nemen. Dit geeft ons dus opties", bekijkt Froome het positief. "Het is aan de andere teams om ons aan te vallen. Geraint rijdt geweldig en dat brengt ons in een goede positie."

"Er waren gisteren veel valpartijen. Ik ben ook gevallen, maar ben helemaal niet geblesseerd. Sommige jongens maakten een harde val. Het gaat interessant zijn om te kijken welke rol dat gaat spelen eens we de bergen in gaan. Ik voel me goed. Ik zit waar ik wilde zitten, uitgezonderd het tijdsverlies op de eerste dag. Ik ben optimistisch voor de rest van de koers."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties