Geen verrassende diagnose: BMC komt met blessure-update van Richie Porte

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Geen verrassende diagnose: BMC komt met blessure-update van Richie Porte
Foto: © photonews

Richie Porte moest al vroeg in de etappe van zondag de Ronde van Frankrijk vaarwel zeggen. BMC kwam nu ook met de exacte diagnose van zijn blessure.

Zoals verwacht heeft Porte een sleutelbeenbreuk opgelopen bij zijn ongelukkige valpartij van zondag. Dat laat BMC-dokter Max Testa weten. "Richie zal een week moeten rusten voor hij opnieuw op de hometrainer kan trainen", klinkt het. "We verwachten dat hij binnen drie of vier weken opnieuw op de fiets kan trainen en dat hij binnen zes tot acht weken opnieuw aan wedstrijden kan deelnemen."

BMC zal een heel andere aanpak in de komende twee weken van de Tour moeten hanteren na het wegvallen van de Australiër, die gebrand was op een goed eindklassement. "Natuurlijk ben ik erg ontgoocheld", zegt Porte zelf. "Voor het tweede jaar op rij moet ik de Tour op zo'n manier verlaten."

"We hadden een geweldige eerste week"

"Voor ik het wist, lag ik al op de grond en voelde ik pijn in mijn rechterschouder", vervolgt de BMC-kopman. "Ik wil mijn ploegmaats graag bedanken voor het fantastische werk van deze negen dagen. We hadden een geweldige eerste week en ik ben erg ontgoocheld dat ik Parijs niet zal halen. Ik hoop dat ik zo snel mogelijk opnieuw mag koersen", is Porte strijdvaardig. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties