Nederlandse klassementsman over kasseirit: "Was bij de beteren" en "Heb wielrennen 50 kilometer gehaat"

Nederlandse klassementsman over kasseirit: "Was bij de beteren" en "Heb wielrennen 50 kilometer gehaat"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De rit van Arras naar Roubaix was een grote uitdaging voor alle ploegen die een mannetje met klassementsambities hebben. Dat was bij Sunweb niet anders. De Nederlandse ploeg zet volop in op Tom Dumoulin en die was niet al te blij met de uitkomst van de kasseirit.

"Ik wilde uit deze etappe komen als een winnaar. Misschien niet als ritwinnaar, maar toch als iemand die tijd kon nemen op zijn concurrenten. Dat is niet echt het geval. De rit is niet verlopen zoals ik dat hoopte", verklaarde Dumoulin achteraf.

GOEDE BENEN

De tweede uit de Giro heeft zijn krachten niet gespaard. "In sector vijf heb ik alles gegeven wat ik had. Er waren overal in het peloton gaten. We waren voorop met een mooie groep. Het was wind op kop en dat maakte het moeilijk om door te zetten. Ik had echt goede benenen. Ik was bij de beteren onder de klassementsrenners."

Het was een rit met een wel heel nerveuze aanvangsfase. "De eerste vijftig kilometer waren knotsgek. Het was vreselijk. Ik heb het wielrennen vijftig kilometer gehaat. Het was zoals de aanloop naar een massasprint, maar dan vijftig kilometer lang. Dat was niet leuk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties