Ronde van Polen komt met prachtig initiatief

Ronde van Polen komt met prachtig initiatief
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Ronde van Polen leverde al heel wat Belgisch succes op. Tim Wellens en Dylan Theuns wonnen de laatste twee edities. Van 4 tot 10 augustus zal de Poolse rittenkoers opnieuw verreden worden. De organisatie denkt overigens lang niet alleen aan het profgebeuren.

Vorig jaar haalde Dylan Theuns voor BMC de eindzege binnen. Hij trad zo in de voetsporen van Lotto-renner Tim Wellens. In 2007 had met Johan Vansummeren een andere landgenoot de Ronde van Polen op zijn naam geschreven. De organisatie doet er dan ook alles aan om de profrenners goed te ontvangen, maar schenkt ook aandacht aan andere mensen met liefde voor de fiets.

Elke etappe in de Ronde van Polen voor de profrenners, met uitzondering van de laatste twee etappes, zal voorafgegaan worden door een rit in de Kinder+Sport Mini Tour de Pologne. Kinderen van 7 tot 12 jaar kunnen deelnemen. Er is hier uiteraard geen competitief aspect. Het gaat er enkel om dat de kinderen op een plezierige manier samen kunnen fietsen.

WIELERTOERISTEN NAAR BUKOVINA RESORT

Ook wielertoeristen komen aan hun trekken in Polen. Zij zullen op de dag van de laatste rit over dezelfde wegen kunnen rijden dan de profrenners uiteindelijk ook zullen doen. Startplaats op 10 augustus is Bukovina Resort. "Het evenement aan de Bukovina Resort is traditie geworden. Het geeft de fans een idee van de uitdagingen van de profrenners tijdens deze spectaculaire rit", volgens organisator Czeslaw Lang.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties