Sven Nys: "Ik hoop stiekem dat de concurrentie voor Froome vanuit zijn eigen ploeg komt"

Redactie
| 2 reacties
Sven Nys: "Ik hoop stiekem dat de concurrentie voor Froome vanuit zijn eigen ploeg komt"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Nee, het was zeker niet de meest interessante eerste week van de Tour, al leverde de rit van zondag naar Roubaix wel spektakel op. Sven Nys maakt de balans op na negen ritten.

Porte viel al uit met een sleutelbeenbreuk, maar verder verloren nog enkele kanshebbers voor het geel al tijd. "Een aantal klassementsrenners heeft al schade opgelopen", aldus Nys in Villa Sporza. "Ik heb een heel sterke Movistar-ploeg gezien. Ik zie wel kansen de komende dagen. Quintana, Landa en de ouwe getrouwe Valverde staan er goed voor."

Wat Froome betreft, heeft Nys een andere wens. "Ik hoop stiekem dat de concurrentie voor Froome vanuit zijn eigen ploeg komt, met Geraint Thomas. Hij staat beter geklasseerd en in het verleden hebben we al vaker gezien hoe zo'n gast beter doet dan zijn kopman. Hij doet het heel goed, maar moet wel nog bewijzen dat hij dat drie weken kan volhouden."

"Er zijn nog een aantal vragen die beantwoord moeten worden"

"Tom Dumoulin staat er ook goed voor. Zondag kon hij de schade beperken en hij kan een heel goeie tijdrit afwerken. Hij heeft al de Giro afgewerkt, maar Froome ook. Dat is nog nooit gebeurd dat die renners de Giro en de Tour combineren. Er zijn nog een aantal vragen die beantwoord moeten worden. Er kan nog veel", weet Nys. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties