Van Avermaet wil zich de komende twee weken 'amuseren' én: "Allé, wie is de volgende?"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 10 reacties
Van Avermaet wil zich de komende twee weken 'amuseren' én: "Allé, wie is de volgende?"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het had wat geweest voor Greg Van Avermaet: winnen in het geel in Roubaix. Maar tegen John Degenkolb was niks te doen in de sprint. Van Avermaet heeft er bovendien genoegen mee dat hij het geel zal kwijtspelen.

Van Avermaet zorgde mee voor de beslissende aanval, maar Lampaert en hij werden door de Duitser in de luren gelegd. "Ik ben toch een beetje ongelukkig", vertelde Van Avermaet na aflooop bij Sporza. "Let wel, ik ben tevreden met hoe de etappe verlopen is. Maar in die situatie wil je winnen. Ik ben misschien een beetje te laat begonnen met mijn sprint, maar dat zijn vijgen na Pasen."

"Ik ben zeker ontgoocheld, dat moet ik zijn. Er zat misschien nog iets meer in. Ik had zeker het gevoel dat ik John kon kloppen. Dit is nog iets anders dan na een koers van 6 uur. Ik had een kans in de sprint, anders had ik iets anders geprobeerd."

10e geel

Van Avermaet heeft zijn 10e gele trui veroverd. Hij doet zo beter dan Rudy Pevenage, een andere landgenoot. "Allé, wie is de volgende?", lachte hij. "Ik denk dat het goed geweest is. Ik heb mezelf veel druk opgelegd om hier te staan. Ik mag tevreden zijn en vanaf dinsdag ga ik mij een beetje proberen te amuseren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties