Greg Van Avermaet legt uit waarom hij andere lucratieve aanbiedingen toch liet schieten

Redactie
| 4 reacties
Greg Van Avermaet legt uit waarom hij andere lucratieve aanbiedingen toch liet schieten
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De kogel is door de kerk. Greg Van Avermaet blijft in de huidige structuur bij de opvolger van BMC, het Poolse CCC. Vooral op financieel vlak doet Van Avermaet een uitstekende zaak op zijn 33e.

"Ik kon al in januari ergens tekenen", citeert Het Nieuwsblad de geletruidrager van deze Tour. Van Avermaet kon al een tijdje naar Bahrain Merida. "En ik had ook nog enkele opties achter de hand. Maar ik verkoos te wachten tot de huidige structuur achter BMC  met een concreet voorstel kwam."

"Het duurde lang, en dat werkte ook mij op de zenuwen"

Bij Dimension Data lag een tweejarig contract klaar met een salaris van 2,5 mijloen euro. Toch paste Van Avermaet omdat hij absoluut voor drie jaar wilde tekenen. "Het duurde lang, en dat werkte ook mij op de zenuwen. Sinds het begin van de Tour wist ik dat de gesprekken met CCC bezig waren, maar dan ging het plots heel snel. Pas donderdag of vrijdag werd het ­allemaal heel concreet. Het werd ook wel dringend."

Op financieel vlak is Van Avermaet de grote winnaar in dit verhaal. "Twee jaar geleden bleef ik toch bij BMC, hoewel ik elders een beter loon kon krijgen. Dit is een beetje een compensatie. Het financiële is heel belangrijk, maar ook het sportieve. Ik denk dat dit keer de beide voorwaarden zijn ingevuld en dat we op termijn het team kunnen uitbouwen", besluit Van Avermaet. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties