In 2017 nog goed voor twee ritzeges in de Tour, dit jaar met een opmerkelijk plan: "Dinsdag met opzet tijd verliezen"

Redactie
| 0 reacties
In 2017 nog goed voor twee ritzeges in de Tour, dit jaar met een opmerkelijk plan: "Dinsdag met opzet tijd verliezen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Vorig jaar kroonde hij zich tot bergkoning en won hij twee etappes in de Tour, waarna hij ook nog de Superstrijdlust kreeg ten koste van onze landgenoot Thomas De Gendt. Warren Barguil acht zijn moment gekomen in deze Tour, al heeft hij een opvallend plannetje klaar.

De renner van Fortuneo-Samsic staat in het klassement momenteel 18e op 2'37" van gele trui Greg Van Avermaet. Maar in de rit van vandaag gaat hij opzettelijk tijd verliezen. "Ik ga vanaf dinsdag met opzet tijd verliezen om nadien een vrijgeleide te krijgen in de vlucht en proberen een etappe te winnen", legt de bolletjestrui van 2017 zijn plan uit. 

'Andere denkwijze'

"Een goed klassement rijden vereist een heel andere denkwijze", citeert HNB Barguil. "Dit jaar is dat voor mij nog niet mogelijk, maar ik kom ooit wel eens voor een goede eindklassering. Om een etappe te kunnen winnen, moet ik tijd verliezen. Anders laten ze me niet rijden. Ik ga dinsdag zien hoe het gaat, maar het doel is zeker tijd te verliezen tijdens de slotklim."

De vraag rest echter: waarom heeft Barguil dan niet in de eerste week tijd verloren? Kansen genoeg toch? "Ik heb geprobeerd een rit te vinden om tijd te verliezen, maar in Bretagne kon dat niet", aldus de Bretoense renner. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties