Kevin De Weert maakt zijn EK-selectie bekend: deze 6 namen vergezellen Van Aert én Van Avermaet (die toch zijn zin gekregen heeft)

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Kevin De Weert maakt zijn EK-selectie bekend: deze 6 namen vergezellen Van Aert én Van Avermaet (die toch zijn zin gekregen heeft)
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Bondscoach Kevin De Weert heeft zonet zijn selectie voor het Europees kampioenschap in Glasgow bekendgemaakt. Opvallende naam in de selectie: Greg Van Avermaet.

Greg Van Avermaet heeft zijn zin dan toch doorgedreven. Bij BMC was er eerder beslist om geen enkele renner naar Glasgow te sturen, omdat een dag later in Nederland de BinckBank Tour van start gaat. Maar Van Avermaet is er dan toch bij. Samen met wereldkampioen veldrijden Wout Van Aert voert hij de selectie aan. Ook Jasper Stuyven kan beschouwd worden als schaduwkopman. 

De andere vijf renners in de selectie zijn Dimitri Claeys (Cofidis), Xandro Meurisse (Wanty-Groupe Gobert), Tosh Van der Sande, Jelle Wallays (Lotto Soudal) en de verrassende Dries Van Gestel (Sport Vlaanderen-Baloise). Het EK wordt op 12 augustus gereden. 

Campenaerts en Lampaert voor tijdrit

Voor de tijdrit van 8 augustus zijn Belgisch kampioen Victor Campenaerts (Lotto Soudal) en Belgisch kampioen op de weg Yves Lampaert (Quick-Step Floors) aangeduid. Campenaerts is de uittredende Europese kampioen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties