Quick-Step Floors-kopman ondanks vierde plek in klassement: "Ik wil niet voor het geel gaan"

Redactie
| 1 reacties
Quick-Step Floors-kopman ondanks vierde plek in klassement: "Ik wil niet voor het geel gaan"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De meeste klassementsmannen hebben de kasseirit naar Roubaix overleefd. Ook bij Quick-Step Floors kwam de kopman niet in de problemen.

Jungels deed het met dank aan zijn ploegmaats uitstekend in de mini Hel van Roubaix. Hij staat knap momenteel knap vierde. "Een ideale positie om de bergen aan te vatten", vertelde hij op de rustdag tegen HLN. "Met dank aan het team. Dat is het grote voordeel om deel uit te maken van een ploeg die voluit op dat eerste deel van de Tour mikt. Door altijd voorin te koersen, ben ik netjes uit de gevarenzone gebleven."

Op 7" van Thomas

In de stand om de gele trui staat Jungels op amper 7 seconden van Geraint Thomas, de grootste kanshebber om het geel vandaag over te nemen van Greg Van Avermaet. "Ik zou daar ook kunnen voor gaan, maar dat is nu net wat ik niet ga doen", zegt hij vastberaden.

"Omdat ik niet het risico wil nemen dat 's anderendaags mijn benen ontploffen. De Tour duurt nog twee weken. Ik ben van start gegaan met het doel zo hoog mogelijk te eindigen in Parijs. Dat wil ik zo houden", besluit de Luxemburger. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties