? Spectaculaire beelden: Tour-peloton reed woensdag over de col waar Johan Bruyneel 22 jaar geleden in ravijn terechtkwam

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
? Spectaculaire beelden: Tour-peloton reed woensdag over de col waar Johan Bruyneel 22 jaar geleden in ravijn terechtkwam

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Tour-renners kregen in de rit van woensdag de Cormet de Roselend voorgeschoteld. Een col in de Alpen die mogelijk geen belletje doet rinkelen, al is dat bij Johan Bruyneel ongetwijfeld wél het geval.

In de Tour van 1996 kwam de voormalige ploegmanager van US Postal in de afdaling van de Cormet de Roselend in een ravijn terecht. Er was even paniek, maar met de hulp van een van zijn Rabobank-ploegleiders werd Bruyneel al bij al zonder zware blessure uit de ravijn geholpen. 

Bruyneel mag eigenlijk van geluk spreken dat hij er nog steeds is. Gelukkig waren er bovendien enkele struiken om de val van onze landgenoot af te remmen. 

Toch nog 20e

Uiteindelijk kroop Bruyneel zelfs opnieuw op de fiets om in die bewuste 7e Tour-etappe alsnog als 20e te eindigen. Drie dagen later moest Bruyneel toch nog de strijd staken, want in de ravijn had hij een scheurtje in zijn kuit opgelopen. 

Bekijk hieronder nog eens de beelden van de valpartij. (Opgelet, het laden van de beelden kan enkele ogenblikken duren.)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties