Dè verklaring voor de saaie eerste week èn waarom het in de bergen anders zal zijn

Dè verklaring voor de saaie eerste week èn waarom het in de bergen anders zal zijn
Foto: © photonews

In de eerste Alpenrit droeg de ontsnapping tot het einde. Wellicht is het vandaag echt aan de klassementsmannen. Patrick Evenepoel verwacht wel het één en ander in de bergen en geeft meteen ook een verklaring voor het saaie koersverloop in de eerste week.

"De renners kijken ook al wel wat verder", verklaart Evenepoel het gebrek aan aanvalslust in het begin van de Tour. "Als ze dan in de eerste week al als zotten gaan koersen...Er komen nu toch zware ritten aan, zeker voor de niet-klimmers. Ik ga niet zeggen dat ze voordien op reserve hebben gereden, maar ze zullen toch al vooruit kijken. Om het in voetbaltermen te zeggen: in de Tour spelen ze alle dagen een finale."

KLEIN VERZET

In de bergen verwacht Evenepoel wel animo, want een bepaalde factor kan het allemaal nog wat zwaarder maken. "De temperatuur en de weersomstandigheden zullen ook wel een rol spelen. Met de omschakeling naar het klein verzetje gaat de Tour nu echt beginnen. Misschien dat de verschillen tussen de toppers nog niet echt oplopen, maar de renners tussen plaats vijf en tien zullen toch al op een paar minuten gaan staan."

De kandidaten op de eindzege zullen zich nog niet in de luren laten leggen. Al is een verrassing nooit uitgesloten. "De beteren zoals Dumoulin, Froome en Quintana zullen wel bij mekaar in de buurt blijven. Wie weet staat er iemand vanop de tweede rij recht. Zoals Uran vorig jaar die tot het einde tweede bleef."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties