Extra mokerslag voor onfortuinlijke Keukeleire: "De dokter heeft al gezegd dat dat uitgesloten is"

Redactie
| 2 reacties
Extra mokerslag voor onfortuinlijke Keukeleire: "De dokter heeft al gezegd dat dat uitgesloten is"
Foto: © photonews

Zijn eerste seizoen bij Lotto Soudal is door pech nog geen voltreffer geworden voor Jens Keukeleire. Nadat hij een groot deel van het voorjaar in het water zag vallen door ziekte, moest de Bruggeling nu ook vroegtijdig in de strijd staken in de Tour de France. En nu is ook de Vuelta geen optie meer.

Keukeleire was één van de slachtoffers bij de valpartij waar ook Richie Porte bij betrokken was. De Lotto Soudal-renner reed de rit nog uit, maar daarna volgde de pijnlijke opgave. "Ik voelde tijdens de vlucht al dat het helemaal mis was met de knie", aldus Keukeleire in HNB. "Dat bleek uiteindelijk ook op maandag bij een MRI: een barst in de kop van het kuitbeen, ligamenten geraakt, eigenlijk was het hele omhulsel zowat kapot."

De West-Vlaming hoopte op de Vuelta, maar dat is onmogelijk. "Normaliter probeer ik het altijd positief in te zien", vervolgt Keukeleire. "Dan kan ik heel snel focussen op de koersen die ik eenmaal terug nog kan rijden. Maar nu valt het mij zwaar. Ik hoopte eerst op de Vuelta. Maar de dokter heeft al gezegd dat dat uitgesloten is. Die komt te vroeg."

Zes weken out

In totaal is Keukeleire dan ook zes weken buiten strijd. "Eerst twee weken met een brace, dan nog vier weken waarin ik de knie niet mag belasten. Tel uit: dan zijn we al september. En dan heb je toch nog wat tijd nodig om de conditie terug te vinden."

"Veel meer dan wat eendagskoersen in september, Parijs-Tours en de Ronde van Guangxi zal er niet meer inzitten. Dat is weinig, ja. Och, het wordt een rotjaar om heel rap te vergeten", besluit de renner. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties