Team Sky deelt compliment uit aan Van Avermaet en legt uit waarom altijd diezelfde tactiek gehanteerd wordt

Redactie
| 0 reacties
Team Sky deelt compliment uit aan Van Avermaet en legt uit waarom altijd diezelfde tactiek gehanteerd wordt
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Een typische dag voor Team Sky in de eerste Alpenrit. De troepen van Chris Froome controleerden en hielden er een strak tempo op na. Al vroegen enkele criticasters zich af waarom Sky nu net op kop ging rijden. Ploegleider Servais Knaven legt het uit.

Van Avermaet mocht verrassend nog een dag extra in het geel rijden nadat hij zelf in de aanval was getrokken. "Chapeau voor wat Van Avermaet laten zien heeft", vertelde Knaven voor de rit bij Sporza. "Hij snapt ook hoe de koers werkt en heeft een perfecte rit gereden. Hij verdient het om die trui te hebben."

"Wij hadden onze tactiek en het was niet noodzakelijk om die groep terug te halen. Ik denk dat iedereen weet hoeveel bergetappes er nog komen. Het is belangrijk om in de Tour niet al je kruit te vroeg te verschieten", aldus de Nederlander.

"Het is aan anderen om onze tactiek te ondermijnen en iets te ondernemen"

"Er zijn ook andere ploegen die kunnen rijden. Wij zijn tevreden met deze situatie. Er was gisteren geen dreiging voor het klassement in de kopgroep. Dan is het niet nodig om alles uit de kast te halen voor het geel. Het is belangrijk om het geel later te pakken en vast te houden. Daar heb je dan alle energie voor nodig."

Toch ging Sky, zonder de gele trui in het bezit, vooraan het tempo bepalen met alle ploegmaats voor Froome uit.  Een gewoonte? "Misschien wel, maar niemand anders neemt het over. Je kunt het ook op de spits drijven en de vluchters laten rijden. Maar als de gele trui wegrijdt en wij op de tweede plaats staan, wie draagt dan de koers? Het is aan anderen om onze tactiek te ondermijnen en iets te ondernemen", besluit Knaven. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties