Analisten over overstap van Remco Evenepoel: "Ik vind het een enorm gevaar" en "Enorme uitdaging voor Lefevere"

Redactie
| 13 reacties
Analisten over overstap van Remco Evenepoel: "Ik vind het een enorm gevaar" en "Enorme uitdaging voor Lefevere"
Foto: © SC

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In plaats van op 1 januari 2020 prof te worden bij Quick-Step Floors, gaat Remco Evenepoel een jaar vroeger dan verwacht aan de slag als eliterenner. Een gevaarlijke zet volgens Michel Wuyts.

Evenepoel geldt als een supertalent en gaat dus van de junioren rechtstreeks over naar de profs. "Ik vind het een enorm gevaar", zegt Michel Wuyts bij Sporza. "Welke koersen laat je hem rijden? Hoe moet je die jongen rustig houden? Hoe leer je hem in het peloton rijden? Aan wie vertrouw je hem toe? Hij moet geïntegreerd raken in de ploeg."

Het is aan Quick-Step Floors om hem verder te ontwikkelen. "Het is een enorme uitdaging voor Patrick Lefevere om dit tot een goed einde te brengen", vult José De Cauwer aan. "Je zou iemand bij hem kunnen zetten, zoals Keisse bij Gaviria. Maar dat moet dan iemand zijn die hetzelfde parcours aankan als Evenepoel. Een sprinter of ex-sprinter heeft dan weinig zin."

'Beide voeten op de grond

Ook ex-renner Frank Hoste laat zich uit over de overstap. "Van de junioren naar de beloften is al een redelijke stap. Maar als hij die stap overslaat, dan moet hij echt wel met beide voeten op de grond staan. Dan zal het zo makkelijk niet meer zijn", klinkt het bij Hoste. "Ik denk wel dat hij dat zal kunnen relativeren. Ook zijn vader heeft daar als ex-renner ervaring mee. Ik denk dat hij het aankan, als hij een geschikt programma krijgt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties