De schrik zit er nog steeds goed in: "Aan organisator om te zorgen dat renners veilig zijn"

De schrik zit er nog steeds goed in: "Aan organisator om te zorgen dat renners veilig zijn"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Vandaag staat de rit naar Alpe d'Huez op het programma en dat gaat weer prachtige beelden opleveren. Renners die tussen de mensenmassa naar boven klauteren. Alleen is de veiligheid van de renners wel een heikel punt. Vooral bij Team Sky vrezen ze er toch enigszins voor.

Bij Sky hopen ze dat de afgunst van sommige supporters tegenover hun team hen niet aanzet tot domme dingen. "We zijn zeker zenuwachtig voor wat komt, maar wij kunnen niet veel doen. Het is aan de organisator om ervoor te zorgen dat de renners veilig zijn", benadrukt Sky-ploegmanager Dave Brailsford in HLN. "Ik ben blij dat de ASO het serieus neemt, ze doen goed werk."

ALS EEN VULKAAN

Als de renners hun kansen voluit kunnen verdedigen, kan het een mooie strijd worden. "Ik hoop dat alles sportief verloopt. Het wielrennen heeft geen Wembley of San Siro, maar wel dit soort mythische plaatsen. De geschiedenis rijdt straks mee. L'Alpe d'Huez is de vulkaan die al drie dagen ligt te borrelen. Straks gaat die ontploffen."

Wat de veiligheid betreft is de ASO volgens communicatieverantwoordelijke Fabrice Tiano goed voorbereid. "Over specifieke maatregelen mogen we, na overleg met het ministerie van Binnenlandse Zaken, niet praten. Als we maatregelen nemen, doen we dat in het belang van het hele peloton, de Tourkaravaan en het publiek." In de Hollandse bocht is er wel iets opvallend. "Er is een touw gespannen om de fans op afstand te houden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties