Exit Cavendish: Belg beleefde zwanenzang van dertigvoudig ritwinnaar van dichtbij

Exit Cavendish: Belg beleefde zwanenzang van dertigvoudig ritwinnaar van dichtbij
Foto: © photonews

Mark Cavendish zal geen rit winnen in deze Tour. In de massasprints kon hij geen enkele keer echt meedoen en de tweede bergrit was er teveel aan voor de Brit. Geen verrassing, want een dag eerder was het al kantje boord. Zijn trouwe helper Julien Vermote zag het van dichtbij gebeuren.

Nochtans wilde Cavendish er nog volop voor gaan. "'s Morgens, bij het ontbijt, had hij het wel zien zitten. Een half mirakel na de eerste Alpenrit, waarin ik 85 kilometer met hem alleen reed. Daar hield ik hem letterlijk in koers", getuigt Vermote in HLN. Op de top van de Bisanne wist onze landgenoot al hoe laat het was. "Daar lagen we zeventien minuten achter. Hij kwam nog amper vooruit, hoe traag we ook reden."

De teammaats van Cav gingen over tot mentaal oplapwerk, maar het mocht niet baten. "Woorden, duwtjes: ze hielpen een beetje, maar ook niet alles. Uiteindelijk moest hij zelf op de pedalen duwen om vooruit te geraken. Maar het ging niet meer, hij zag enorm af." Waarop de sprinter zelf het onvermijdelijke signaal gaf. "'Ga maar, jongens. Ik red mezelf wel'. Je zag dat hij zich realiseerden dat ook wij dreigden het niet te halen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties