Geen Nederlandse winnaar op de 'Hollandse berg', ontketende Geraint Thomas viert in het geel

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 24 reacties
Geen Nederlandse winnaar op de 'Hollandse berg', ontketende Geraint Thomas viert in het geel
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Geen Nederlands feest op Alpe d'Huez, al zorgde Steven Kruijswijk wel voor een knappe poging. De derde en laatste Alpenrit werd gewonnen door gele trui Geraint Thomas, die zo nog wat steviger in het geel staat.

De laatste Alpenrit was er eentje met aankomst op de mythische Alpe d'Huez. Met onderweg ook nog de Croix de la Fer en de Col de la Madeleine. Net als in de voorbije Alpenritten sloop er een ruime groep weg. Daarbij onder meer Valverde, Kruijswijk en natuurlijk onze landgenoot Serge Pauwels. 

Maar alle ogen waren al snel op Kruijswijk gericht. Voor de Nederlander van LottoNL-Jumbo ging het te traag en hij begon aan een geweldige solo. 

Kruijswijk begon met een mooie bonus aan de 'Hollandse berg', maar die voorsprong slonk natuurlijk met de kilometer dankzij het tempo bij de favorieten. Op 3,5 kilometer van de top werd de Nederlander gegrepen door een ontketende Froome. Dumoulin klampte aan, met de gele Thomas en Bardet in zijn wiel. Zo waren ze opnieuw met vier. 

Maar het viertal bleef stayeren, waardoor ook Landa nog kwam aansluiten. Iedereen keek naar elkaar, de Movistar-klimmer wilde iedereen dan maar verrassen in de laatste kilometer. Niet naar de zin van Geraint Thomas, die met gemak het sprintje van de favorieten won en zo nog wat steviger in het geel staat. Dumoulin werd tweede, Bardet derde. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties