Greg Van Avermaet moet terug naar de normaliteit: "Ik heb ervan genoten"

Greg Van Avermaet moet terug naar de normaliteit: "Ik heb ervan genoten"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Zelf had Van Avermaet aangegeven dat de tweede bergrit te zwaar zou zijn, maar dat hij een dag eerder eigenlijk ook gedaan. Een tweede stunt op rij was echt wel te hoog gegrepen, ondanks de voorsprong van meer dan twee minuten. Van Avermaet had er vrede mee dat hij niet langer in het geel staat.

"De rit uitrijden was al enorm lastig, laat staan dat ik nog iets had kunnen doen om mijn trui te verdedigen. Met de beste wil van de wereld: dat was onmogelijk. Ik ben geen klimmer en bovendien zat dinsdag nog in de benen", besluit Van Avermaet in HLN.

Uiteraard kijkt hij vooral met fierheid terug op zijn periode in het geel. "Het zit erop, ik heb ervan genoten. De voorbije week was één van de mooiste in mijn carrière. Het eerste deel van mijn Tour is echt goed geweest. Mijn vorm is ook heel goed, daar ben ik blij om."

AANPASSING

Niet meer tal van verplichtingen moeten afwerken tot lang na afloop van de etappe en tijdens de rit weer op de normale fiets zitten: het zal hoe dan ook een aanpassing zijn. "Het zal raar zijn om weer in een gewone trui te rijden. Ik hou van de gele trui en van mijn gele fiets, maar vanaf nu is het 'back to normal'."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties