Landgenoot over wegvallen 'Cav' en Kittel: "Felicitaties aan de jury voor het consequent toepassen van de regels"

Redactie
| 0 reacties
Landgenoot over wegvallen 'Cav' en Kittel: "Felicitaties aan de jury voor het consequent toepassen van de regels"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Geen Mark Cavendish en Marcel Kittel aan de start van de zware rit naar Alpe d'Huez. Beide renners werden uit koers genomen omdat ze woensdag buiten tijd aankwamen. "Logisch", aldus Jan Bakelants.

"Mark Cavendish en Marcel Kittel haalden de tijdslimiet niet en liggen uit de Tour de France. Jammer voor hen, maar felicitaties aan de jury voor het consequent toepassen van de regels", vertelt Bakelants in zijn column in Het Nieuwsblad. "Naar de geest van het reglement, niet naar de letter. Dat Rick Zabel in de Tour blijft, nadat hij de tijdslimiet met drie seconden miste, zal niemand erg vinden."

"Mogen Cavendish en Kittel zich tekortgedaan voelen? Ik vind van niet"

Het is natuurlijk heel wat. Twee sprinters, samen goed voor 44 ritzeges in de Tour, die het strijdtoneel moeten verlaten. "Mogen Cavendish en Kittel zich tekortgedaan voelen? Ik vind van niet. Natuurlijk is het zo dat extreem korte bergetappes de sprinters serieus benadelen. Ik ken de Rosière een beetje, je moet daar al serieus klimmen om op de leiders geen minuut per kilometer toe te geven."

Al kregen 'Cav' en co wel nog een bonus. "De jury is de niet-klimmers ook wel tegemoetgekomen. Vooraf is de tijdslimiet met 2 procent verhoogd, van 15 procent van de winnende tijd naar 17 procent. In de korte Pyreneeënetappe van 65 kilometer volgende week nemen ze zelfs 25 procent, zoals in een individuele tijdrit. Maar goed ook, want anders zou de helft van het peloton uit de Tour liggen", besluit Bakelants. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties